• Novinky

            • LABUTIE JAZERO

              V piatok 26. januára 2024 sa žiaci slovensko-ruskej sekcie a žiaci VI.O triedy zúčastnili na baletnom predstavení „Labutie jazero“. Predstavením ich sprevádzala hudba významného ruského skladateľa P. I. Čajkovského. Odišli naplnení čarovnou atmosférou. Tento večer nám pripomenul, ako umenie dokáže spojiť rôznych ľudí a priniesť nám nezabudnuteľné chvíle radosti a inšpirácie.

            • MEDZINÁRODNÁ OLYMPIÁDA RUSKĚHO JAZYKA

              V dňoch 01.11.202328.12.2023 prebehla XIX. Medzinárodná olympiáda ruského jazyka pre zahraničných študentov organizovaná Štátnym Inštitútom A. S. Puškina v Moskve.

              Do tejto olympiády sa zapojilo aj 7 žiakov našej slovensko-ruskej bilingválnej sekcie z I.RB, II.RB a III.RB triedy – L. Dubajová, V. Burtsev, E. Labancová, D. Nováková, V. Šenkocová, M. Škultétyová a M. Štofčíková.

              Olympiáda pozostávala z dvoch kôl. Po úspešnom absolvovaní testu v 1. kole finalisti postúpili do finále, v ktorom mali vyplniť 2 tvorivé zadania – 1. videoprojekt z reálií RF, v ktorom ukázali svoje znalosti z geografie, histórie a kultúry Ruska a 2. zadanie, ktoré rozhovorom preverilo, ako naši žiaci dokážu rozprávať po rusky.

              Všetkým zúčastneným ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy a želáme veľa ďalších úspechov!

            • ATELIÉR VARENIA

              Dňa 8. februára 2024 sa na našej škole uskutočnil ateliér varenia s francúzskym šéfkuchárom. Francois Bouillet - le Chef Nomade... alebo po našom "kočovný šéfkuchár" v spolupráci s Francúzskou alianciou Košice animoval dva ateliéry, v ktorých žiaci pripravovali jednoduché menu francúzskej kuchyne.

              Hovorili o nás aj v Rádiu Regina Východ, ak si chcete vypočuť, o čom bol ateliér, nech sa páči odkaz.

              Veríme, že si to žiaci užili a že ich to bude motivovať vo varení ale aj vo francúzskom jazyku :)