• Novinky

            • OLYMPIÁDA VO FRANCÚZSKOM JAZYKU

              Dňa 15. februára 2022 sa konalo Krajské kolo olympiády vo francúzskom jazyku.

              Olympiáda vo francúzskom jazyku je predmetová súťaž určená žiakom základných a stredných škôl a príslušných ročníkov 8-ročných gymnázií. Je členená na 6 kategórií (1A, 1B, 1C, 2A, 2B, 2C) a pre všetky kategórie sa organizuje v 3 kolách – školské, krajské, celoštátne.

              Práve v krajskom kole naši žiaci vynikali a získali v jednotlivých kategóriách skvelé výsledky.

              Kategória 1A: 2. miesto: Lenka Balintová a 3. miesto: Peter Zavacký (8-ročné gymnázium)

              Kategória 1B: 1. miesto: Dominika Gočalová a 3. miesto: Barbora Jurečková (8-ročné gymnázium)

              Kategória 2B: 5. miesto: Alexandra Orosová (8-ročné gymnázium)

              Kategória 1C: 2. miesto: Helena Pitoráková (8-ročné gymnázium)

              Kategória 2C: 1. miesto: Laura Palovčíková, 3. miesto: Elsa Calvet a 4. miesto: Zoja Paľová (bilingválne francúzsko-slovenské gymnázium)

              Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a v celoslovenskom kole, ktoré sa uskutoční v dňoch 31. 3. – 1. 4. 2022, držíme palce Dominike, Helenke, Laure a Else.

              Veľa šťastia, bonne chance!

            • BLAHOŽELÁME VÍŤAZOM

              Blahoželáme víťazom I. kola OLYMPIÁDY V RUSKOM JAZYKU RKI Šimonovi Jozefovi Kapustovi, Eduardovi Lauffovi, Jurajovi Michalčíkovi a Viktórii Popaďákovej.

            • HOKEJISTI NA NAŠEJ ŠKOLE

              V minulosti bola naša škola známa aj vďaka basketbalu. Veď jej lavice dreli či už najlepšia slovenská basketbalistka Zuzana Žirková, alebo mnohými slovenskými titulmi ovenčené Daniela Čikošová, Ivana Jalčová a mnoho ďalších. V súčasnosti sa to na našej škole doslova hemží hokejistami. V prime je trio žiakov Hirman, Šoltýs a Redžepovič, v sekunde Bojčík, v tercii duo Bodnár a Rejta, v kvarte Murín a v kvinte Bodnár, ale tiež Kiss, ktorý momentálne pôsobí v prestížnej mládežníckej súťaži za veľkou mlákou. V I.RB triede sa hokeju venuje Buchla

              No bezpochyby najväčšou hviezdou spomedzi hokejistov na našom gymnáziu je najvyššie draftovaným slovenským hokejistom vo vstupnom drafte NHL 2021 útočník Jakub Demek, žiak IV.RB triedy. Robustný 193 cm vysoký útočník teraz pôsobi v kanadskej juniorskej súťaži v klube Edmonton Oil Kings, ktorý pôsobí v zámorskej WHL.

              Keď sme už pri hokeji, našimi žiakmi bol aj, v súčastnosti výkonný riaditeľ HC Košice, Miloslav Klíma a Stanislav Mucha, riaditeľ marketingu a PR z rovnakého extraligového klubu.