• Novinky

            • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ DŇA 09.02.2023

              Deň otvorených dverí pre záujemcov o štúdium na našom gymnáziu a ich zákonných zástupcov sa uskutoční vo štvrtok 09.02.2023 o 15:00 hod.. Pripravili sme pre Vás bohatý program i odpovede na Vaše zvedavé otázky.

              Tešíme sa na Vás!

            • MEDZINÁRODNÁ ONLINE OLYMPIÁDA V RUSKOM JAZYKU

              V dňoch 03.10.202214.11.2022 prebiehala už III. Medzinárodná online-olympiáda v ruskom jazyku ako cudzom, ktorú vyhlasuje Sankt-Peterburgská štátna univerzita. Zúčastnilo sa jej vyše 5 000 účastníkov z celého sveta vo veku od 12 do 35 rokov a súťažilo sa v dvoch vekových kategóriách.

              Do tejto olympiády sa zapojilo aj 10 žiačok našej slovensko - ruskej bilingválnej sekcieII.RB, III.RB a IV.RB triedy a boli veľmi úspešné.

              I. veková kategória:

              1. miesto: Bianka Drotárová (III.RB)

              2. miesto: Simona Fügediová a Nina Pradeniaková (III.RB)

              3. miesto: Alžbeta Bohaničová a Simona Šporková (III.RB)

               

              II. veková kategória:

              2. miesto: Alexandra Copková (IV.RB)

               

              Všetkým zúčastneným ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy a víťazkám blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov!

            • EURÓPSKA CENA KAROLA VEĽKÉHO PRE MLÁDEŽ

              Európska cena Karola Veľkého pre mládež sa udeľuje mládežníckym projektom, ktoré pomáhajú šíriť porozumenie v Európe a na celom svete. Cena slúži na vyzdvihnutie každodennej práce mladých ľudí v celej Európe, ktorí sa snažia o posilnenie európskej demokracie, a na podporu ich aktívneho zapájania sa do formovania budúcnosti Európy.

              Cena za najlepší projekt, ktorú každoročne udeľuje Európsky parlament spolu s Nadáciou medzinárodnej ceny Karola Veľkého v Aachene, je 7500 EUR, druhá 5 000 EUR a tretia 2 500 EUR. Súčasťou ocenenia troch konečných laureátov je návšteva Európskeho parlamentu (v Bruseli alebo v Štrasburgu). Zástupcovia všetkých 27 vybraných národných projektov sú pozvaní na štvordňový výlet do mesta Aachen v Nemecku.

              Prihlásiť sa môže každý občan EÚ vo veku od 16 do 30 rokov s projektom, ktorý pomáha meniť Európu. Viac sa dozviete v priloženom texte, prípadne na internetovej stránke Európskej ceny Karola Veľkého pre mládež.

              Informácie: Prihlaste_sa_do_sutaze_o_Cenu_Karola_Velkeho_pre_mladez_2023.pdf

            • ŠKOLENIE UČITEĽOV FRANCÚZSKEHO JAZYKA

              Dňa 9. decembra 2022 sa na našej škole uskutočnilo školenie určené pre učiteľky a učiteľov francúzskeho jazyka základných, stredných a vysokých škôl. Priblížili sme si možnosti a použitie platforiem Cultuthèque a IFcinéma vo vyučovacom procese. Za cenné rady a vysvetlenia ďakujeme Laure Biotteau, našej školiteľke a referentke pre vzdelávaciu spoluprácu z Francúzskeho inštitútu na Slovensku. Za spoluorganizovanie ďakujeme Francúzskemu inštitútu a Francúzskej aliancii Košice.

            • NÁVŠTEVA VEĽVYSLANCA FRANCÚZSKEJ REPUBLIKY

              Dňa 13. decembra 2022 sme mali česť privítať na pôde našej školy veľvyslanca Francúzskej republiky, J. E. pán Pascal le Deunff v sprievode s atašé pre spoluprácu v oblasti vzdelávania, p. Louis Marandet. Pán veľvyslanec sa stretol pri príjemnej diskusii so žiakmi študujúcimi francúzsky jazyk, a taktiež s vedením školy a frankofónnym pedagogickým tímom.

              Ďakujeme za návštevu a srdečné slová, bolo nám cťou.

            • KVÍZ Z ANGLICKÉHO JAZYKA

              Starší i mladší žiaci gymnázia každoročne súťažia v kvíze, kde si overujú svoje vedomosti a to cez médium anglického jazyka. Tohoroční víťazi získali od vedenia gymnázia poukážky na nákup literatúry v jednom z košických kníhkupectiev. Z mladších žiakov sa podarilo zvíťaziť dievčatám z kvarty. Tretie miesto v súťaži starších žiakov získali chlapci zo sexty, druhé miesto team zo IV.FB. Absolútnymi víťazmi sa stali chlapci z kvinty. 

              Víťazom blahoželáme a tešíme sa na súťaž v budúcom školskom roku. 

              p.p. Zahatňanská, Kovácsová, Krížeková